Közös Képviselet a Társasházakban

Társasházi kisokos

A közös képviselő feladatai és kötelezettségei - Konkrét példák

2023. október 27. 14:33 - Joe Trb

A közös képviselő feladatait és kötelezettségeit a társasházi törvény és az alapító okirat határozza meg. A következőkben néhány konkrét példát mutatunk be a közös képviselő feladatainak és kötelezettségeinek teljesítésére:

  • Közös költség beszedése: A közös képviselő feladata, hogy a társasházi lakóktól a közös költséget beszedje. A közös költség a társasház működésének finanszírozására szolgál, és tartalmazza például a közös víz-, gáz- és villanyszámlát, a közös takarítási díjat, valamint a közös felújítások költségeit. A közös költség beszedése történhet banki átutalással, postai csekken vagy bankkártyás fizetéssel.
  • Felújítások lebonyolítása: A közös képviselő feladata, hogy a társasházban a közös tulajdonban lévő ingatlanok és berendezések felújítását lebonyolítsa. A felújítások lebonyolítása során a közös képviselőnek figyelembe kell vennie a társasházi törvény és az alapító okirat rendelkezéseit. A felújítások költségeit a közös költségből kell fedezni.
  • Konfliktusok kezelése: A közös képviselő feladata, hogy a társasházi élet során felmerülő konfliktusokat kezelje. A konfliktusok kezelése során a közös képviselőnek törekednie kell arra, hogy a konfliktust békésen oldja meg.

A közös képviselő feladatai és kötelezettségei sokrétűek és összetettek. A közös képviselőnek fontos, hogy tisztában legyen ezekkel a feladatokkal és kötelezettségekkel, hogy hatékonyan tudja ellátni a munkáját.

 

Forrás:

 

Házképviselő.EU

A modern kor igényeinek megfelelő közös képviselő két generáció tapasztalatával

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr7218244497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása