Közös Képviselet a Társasházakban

Társasházi kisokos

Mi a baj a pályázatokat időnként?

2024. február 27. 14:12 - Joe Trb

Történt egy eset, hogy 2 évvel ezelőtt pályázat keretében lettek felhelyezve modern, rádió jeladós hőmennyiség mérők, melyek a tavalyi 2023/677 számú kormányrendeletnek is megfelelnek.
Mivel azonban a felhelyezés részből pályázati pénzből valósult meg, 3 évig kötelező adatokat szolgáltatni az elért megtakarítás mértékéről.
Ezzel semmi baj sincs. Ezt a számítást minden évben beadom. Idén azonban olyan probléma akadt, hogy a pályázat feltétele volt egy bizonyos mértékű energia megtakarítás vállalása.
A tavalyi évben azonban a lakók több energiát fogyasztották, mint amennyit a pályázat beadásakor elvártak tőlük.
Emiatt most oda-vissza levelezgetek, telefonálgatok a szolgáltató és a pályázat felügyeletét végzők között, hogy akkor most mi van?
Remélem semmit sem kell vissza fizetni a lakóknak, mivel kicsit abszurdumnak tartom, hogy kötelező bizonyos mértékkel kevesebb energiát fogyasztania a lakóknak!!!
Mi van, ha valakinek kisgyermeke született időközben?
Vagy elkezdett otthonról dolgozni, ezért egész nap szeretne 23 fokot a lakásban, vagy egyszerű csak, ha már kifizeti az elhasznált energiát, miért ne fűthetne amennyiben akar?
Értem, hogy a pályázat feltétele volt a megtakarítás százalékos mértékben, viszont minimálisan vagyunk csak a vállalt érték alatt.
Kíváncsian várom a fejleményeket...
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr6718340697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása