Közös Képviselet a Társasházakban

Társasházi kisokos

Az új távhő szolgáltatással kapcsolatos rendelet nyomán

2024. február 25. 14:29 - Joe Trb

Újabb erős költségek a távfűtéses és házközponti fűtéses társasházaknak!!!
A 2023/676 és a 2023/677 és a 2023/678 (201/2016 módosítása) kormányrendeletek elég sok galibát és többlet költséget fognak okozni a távfűtéses és a házközponti fűtéses lakások tulajdonosainak! Várhatóan 50.000 forint körüli összeget lakásonként.
Amennyiben a szabályozás így marad 224.000 lakás lesz érintett a kérdésben!!!
224.000 lakás tulajdonosát kényszeríti a rendelet új típusú, rádiós, központi jeladóval szerelt hőmennyiség mérők felszerelésére legkésőbb 2026 december 31-ig!!! Akinél nem ilyen rendszer van, hanem régebbi, azt is kötelezően cserélni kell!!!
Ez azért is durva, mivel megfelelő rendszerrel csak fél tucat cég tud szolgálni Magyarországon és a megrendelések számát lehetelenség kiszolgálni! Ezt az egyik cég vezető beosztású kollégája mondta pár napja, mikor személyesen beszéltünk.
Talán a legdurvább a dologban, hogy nem csak a távhős, hanem a házközponti fűtésű, azaz saját kazánnal rendelkező lakásokra is vonatkozik a rendelet, amit kötelezően végre kell hajtani!
Mindebben az a sajnálatos, hogy a tulajdonosoknak többlet költsége lesz, minimum 50.000 forint lakásonként és a társasházkezelőknek meg extra munkájuk, amit legyünk őszinték, megint csak a tulajdonosok fognak kifizetni!
A szóban forgó rendeletek:
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kozoskepviselet.blog.hu/api/trackback/id/tr4518339003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása